Flag

Krtkův dort - Pavouk

16 porcí
Jednoduché
60
Originální Krtkův dort Dr. Oetker připravený na Halloween.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda
3 ksbanán
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva světlá Dr. Oetker
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker (2 modré perličky)
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá  Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker (2 modré perličky)
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Odebereme 1 PL čokoládových vloček na tělo pavouka. Zbytek čokoládových  vloček vmícháme do šlehačky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a na povrch dortu vytvoříme pavučinu a necháme zatuhnout. Z marcipánu vytvarujeme pavouka, přitiskneme mu perličky jako oči a posypeme ho čokoládovými vločkami.

6

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.