Flag

Kytice růží Pavlova

asi 30 - 35 kusů
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Malinový krém použijeme jako svěží dezert s ovocem, který připravíme podle návodu na obale. Podáme jako sladký dárek ke kytici.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
špejle

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Směs rozdělíme na dva větší a jeden menší díl. Větší díly obarvíme žlutou a růžovou barvou a menší díl obarvíme zelenou barvou. Cukrářský sáček naplníme zvlášť žlutou a růžovou směsí a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme růže, do kterých zasuneme špejli. Ze zelené směsi vytvoříme lístečky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a růže necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Z růží vytvoříme kytici a dozdobíme lístečky.

Náš tip

  • Malinový krém použijeme jako svěží dezert s ovocem, který připravíme podle návodu na obale. Podáme jako sladký dárek ke kytici.