Flag

Mandarinková marmeláda s rumem

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
60
Chutnou marmeládu z mandarinek s rumem a třtinovým cukrem připravíte rychle a jednoduše s Pektinem Dr. Oetker. Recept připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na přípravu marmelády lze použít i řepný (bílý) cukr.
Náš tip
Pokud chceme hrubší texturu marmelády, ovoce neodšťavníme ale krátce rozmixujeme ponorným mixérem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1,3 kgmandarinky (oloupané a odšťavněné)
pomerančová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče (nakrájená na slabé proužky)
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
500 gcukr třtinový
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
100 mlrum
Picture - Pektin Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu marmelády nalijeme do hrnce šťávu a kůru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, dokud kůra nezměkne. Přidáme Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu citrónovou, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařené marmelády. Když je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme, přilijeme rum, zamícháme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Na přípravu marmelády lze použít i řepný (bílý) cukr.
  • Pokud chceme hrubší texturu marmelády, ovoce neodšťavníme ale krátce rozmixujeme ponorným mixérem.