Flag

Mangové čatní

asi 9 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Sladké a pikantní exotické spojení manga, zázvoru a pepře s Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Mangové čatní je výborné ke steakům, grilovanému masu, pečeným rybám, tvrdým i čerstvým sýrům. Připravíte z něj i skvělou zálivku na salát.
Náš tip
Pokud máte rádi pikantní, můžete do čatní přidat nadrobno nakrájenou polovinu papričky chilli.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
800 gmango (čistá hmotnost)
200 gcibule červená (čistá hmotnost)
1 PLzázvor čerstvý
125 grozinky
2 zarovnané KLsůl
1 PLpepř zelený nakládaný
375 mlbílé víno
50 mlvinný ocet bílý
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
0,5 KLpepř bílý mletý
špetkakari koření
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od jádra a nakrájíme na malé kousky, odvážíme 800 g. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a odvážíme 200 g. 


Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky a zelený pepř opláchneme vodou a necháme okapat. Sklenice a víčka důkladně opláchneme horkou vodou.

2

K přípravě čatní vložíme do hrnce mango, cibuli, zázvor, rozinky a nakládané koření. Přidáme víno, ocet, želírovací cukr se stévií a dobře promícháme.


Za stálého míchání přivedeme směs do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Dochutíme mletým bílým pepřem a kari.

3

Odebereme případnou pěnu a čatní ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Mangové čatní je výborné ke steakům, grilovanému masu, pečeným rybám, tvrdým i čerstvým sýrům. Připravíte z něj i skvělou zálivku na salát.
  • Pokud máte rádi pikantní, můžete do čatní přidat nadrobno nakrájenou polovinu papričky chilli.