Flag

Mandlové cookies

15 kusů
Jednoduché
45
Veganské sušenky, které ohromí i jako vánoční pečivo.
Přísady
Příprava
Náš tip
Holandské kakao Dr. Oetker je prvotřídní kakao zpracované tradičním způsobem. Při této úpravě získává krásnou tmavou barvu a příjemnou čokoládovou chuť.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gšpaldová mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 KLskořice mletá
50 gcukr třtinový
85 gmargarín
1 PLsójový nápoj neslazený
50 gmandlové hranolky
50 gveganská čokoládová poleva hořká nasekaná
Na posypání
1 PLmandlové hranolky
1 PLvegan čokoláda hořká nasekaná
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, skořicí a cukrem. Přidáme margarín, sójový nápoj, mandle a polevu a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme váleček a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Těsto nakrájíme na 15 kousků a vytvoříme z nich kuličky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a mírně je prsty stlačíme.

2

Povrch posypeme mandlemi a čokoládou a jemně přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Cookies necháme vychladnout.

Náš tip

  • Holandské kakao Dr. Oetker je prvotřídní kakao zpracované tradičním způsobem. Při této úpravě získává krásnou tmavou barvu a příjemnou čokoládovou chuť.