Flag

Muffinový had

asi 24 kusů
Jednoduché
50
Originální podání Muffinů Dr. Oetker pro dětskou párty nebo jako překvapení.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
2 baleníMuffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
200 mlvoda
80 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
250 gmascarpone
50 gmoučkový cukr
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Na ozdobení
Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Perličky stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Picture - Perličky stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směsi s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Těsta rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout. Poté je sestavíme na podnos do tvaru hada.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Asi 2 PL krému obarvíme žlutou barvou. Zbylý krém obarvíme zelenou barvou. Cukrářský sáček naplníme zeleným krémem a povrch muffinů ozdobíme. Na povrch každého muffinu vytvoříme žlutým krémem tečku a dozdobíme perličkou.

4

Z kousku marcipánu vytvoříme oči a malou část marcipánu obarvíme na černo a vytvoříme střed. Část marcipánu obarvíme červenou barvou na pusu a jazyk hada a dozdobíme.