Flag

Nugátové hvězdy

asi 25 kusů
Jednoduché
60
Sušenky z jemného nugátového mandlového křupavého těsta pro vánoční atmosféru.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
150 gšpaldová mouka hladká
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 gmleté mandle
80 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
40 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
40 glískooříšková pomazánka
Na dokončení a posypání
60 glískooříšková pomazánka
2 PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (3 různé velikosti ø 3, 5 a 6 cm)
2 ksplech na pečení
cukrářský sáček
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi,  cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo, vejce, pomazánku a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátek vykrájíme hvězdy. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Hvězdy necháme vychladnout.

4

Cukrářský sáček naplníme pomazánkou a vždy slepujeme hvězdy k sobě po třech různých velikostech. Na povrch naneseme trochu pomazánky a poprášíme cukrem.