Flag

Ořechové pusinky s pařížskou šlehačkou

asi 10 porcí
Jednoduché
105
Křehké ořechové pusinky ze 100% vaječného bílku Dr. Oetker v kombinaci s pařížskou šlehačkou jsou dokonalým luxusním dezertem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na hmotu
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
60 gořechy lískové mleté pražené
Na náplň
2 baleníšlehačka pařížská
Na ozdobení
125 gmaliny čerstvé
1 balíčekČokoládové kousky Dr. Oetker
lístky máty čerstvé
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Nakonec zlehka vmícháme mleté ořechy. Těsto naneseme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme 20 pusinek o ø asi 8 cm. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Poté troubu vypneme a sušíme do vychladnutí trouby.

3

Šlehačku vyšleháme šlehačem dotuha. Naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a vždy dvě pusinky k sobě slepíme.

4

Na povrch naneseme zbylou šlehačku a dozdobíme malinami, čokoládovými kousky a mátou.