Flag

Pirožky

asi 20 - 24 kusů
Středně obtížné
70
Nejen pro silvestrovské pohoštění smažené plněné pirožky s náplní.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud chceme použít dvě různé náplně,  doporučujeme masovo – zelnou náplň: 2 PL oleje, 2 cibule, 300 g sterilovaného zelí bez nálevu, 80 g libového uzeného masa, 1 KL vegety a 1 KL cukru a připravíme na pánvi stejným způsobem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
2 PLolej
2 ksvejce slepičí
80 mlvoda vlažná
Na náplň
1 kscibule
2 PLolej
75 gžampion bílý očištěný
40 gmaso libové uzené
1 - 2 stroužkyčesnek
1 zarovnaná KLvegeta
40 gtvrdý sýr
Na potření a smažení
1 ksvejce slepičí
olej na smažení
Ještě potřebujeme
kulatá formička na vykrajování (větší)
pánev na smažení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej, vejce a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. 

2

Na přípravu náplně cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme žampiony nakrájené na kostičky a podusíme je doměkka.  Přidáme na kostičky nakrájené maso, dochutíme česnekem a vegetou a ještě krátce podusíme.  Odstavíme a necháme vychladnout. Do studené náplně nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr.  

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 2 mm a pomocí formičky vykrájíme.  Okraje potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Do středu každého kolečka  naneseme náplň a přehneme a přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Pirožky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje, po každé straně asi 5 minut dozlatova. Po usmažení pokládáme pirožky na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku. 

Náš tip

  • Pokud chceme použít dvě různé náplně,  doporučujeme masovo – zelnou náplň: 2 PL oleje, 2 cibule, 300 g sterilovaného zelí bez nálevu, 80 g libového uzeného masa, 1 KL vegety a 1 KL cukru a připravíme na pánvi stejným způsobem.