Flag

Zeleninové špízy ratatouille s bylinkovou polentou

asi 10 kusů
Středně obtížné
60
Grilovaná zelenina s rafinovanou polentou a veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Špízy můžete opéct také na pánvi.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na plech
trochuolivový olej
Bylinková polenta
1 ksšalotka
2 PLolivový olej
400 mlzeleninový vývar
125 gpolenta (kukuřičná krupice)
3 větévkyrozmarýn
5 větévkytymián čerstvý
150 gveganská smetana
sůl
pepř černý čerstvě mletý
Zeleninové špízy ratatouille
asi 20 kusůrajčata koktejlová
asi 500 gpapriky žlutá
1 kscuketa (asi 250 g)
150 glilek
3 větévkyrozmarýn
4 větévkytymián čerstvý
asi 8 PLolivový olej
sůl
pepř černý čerstvě mletý
Kromě toho
asi 10 kskovové špízy
1

Bylinková polenta

Šalotku očistíme a nakrájíme úplně na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm šalotku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Metličkou vmícháme kukuřičnou krupici a necháme nabobtnat podle návodu. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemno, promícháme spolu s krémem VEGA a dochutíme solí a pepřem. Prkénko navlhčíme vodou a do hladka obalíme potravinářskou fólií. Na ni naneseme hmotu do tvaru obdélníku (cca 12 x 15 cm) a necháme vychladnout.

2

Zeleninové špízy ratatouille

Rajčata omyjeme. Papriky očistíme a pokrájíme na přibližně 20 stejně velkých kousků. Cuketu omyjeme a pokrájíme na 10 plátků. Lilek omyjeme, podle velikosti přepůlíme nebo rozčtvrtíme a pokrájíme na 10 kousků. Bylinky omyjeme, nasekáme a ve velké míse smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme zeleninu a vše důkladně promícháme. Přikrytou zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.

3

Bylinkovou polentu nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 3 x 3 cm, které střídavě se zeleninou napichujeme na špízy. V průběhu grilování obracíme.

Náš tip

  • Špízy můžete opéct také na pánvi.