Flag

Pomerančové knoflíky

asi 80 kusů
Jednoduché
40
Jemné vánoční cukroví s ovesnými vločkami pro vánoční čas provoněné Finesse Pomerančovou kůrou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
75 ghladká mouka
150 govesné vločky mleté
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksžloutek
4 PLšťáva pomerančová
Na polevu a ozdobení
150 gmoučkový cukr
3 PLdžus pomerančový
50 gkandovaná pomerančová kůra
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s vločkami, kypřicím práškem, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo, žloutky a šťávu a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme váleček o délce 20 cm a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Poté válečky ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm plátky. Plátky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Plátky necháme vychladnout.

4

Na polevu v míse smícháme cukr s džusem a vymícháme hustou polevu.  Povrch plátků potřeme polevou. Ihned posypeme kandovanou pomerančovou kůrou a necháme ztuhnout.