
Marcipánové rohlíčky
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů. Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Rohlíčky necháme zchladnout. Můžeme podávat vlažné.
Související recepty

Meruňkové muffiny

Zamilované růžové cupcakes

Číslice 100 let

Čokoládové lanýže

Marcipánové pečivo

Marcipánový adventní kalendář
