Flag

Špaldové kváskové lívance

4 - 6 porcí
Jednoduché
90
Nadýchané kynuté lívance se Žitným kváskem Dr. Oetker, špaldovou moukou a chia semínky.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na rozkvas
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
150 gžitná mouka hladká
200 - 250 mlvoda
Na těsto
100 gšpaldová mouka celozrnná
100 ghladká mouka
30 gcukr třtinový
1 KLchia semínka
300 mlmléko polotučné vlažné
2 ksvejce slepičí
Na smažení
olej slunečnicový
Ještě potřebujeme
lívanečník
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu rozkvasu v míse smícháme kvásek, mouku a vodu a přikryjme utěrkou.

2

Druhý den na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s rozkvasem, cukrem a semínky. Přidáme mléko, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Poté důkladně zapracujeme vejce.

3

Na lívanečníku potřeném trochou oleje smažíme lívance po obou stranách dozlatova.