Flag

Špaldové rohlíčky s mandlemi

asi 40 kusů
Jednoduché
110
Netradiční rohlíčky ze špaldové a amarantové mouky, s Třtinovým cukrem s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker ozvláštní váš vánoční stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gšpaldová mouka
50 gamarantová mouka
30 gkokosový cukr
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 gmandle mleté
110 gmáslo změklé
1 ksžloutek
Na obalení
100 gcukr třtinový moučkový
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky, kokosový cukr, třtinový cukr a mandle.  Přidáme máslo a žloutek a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Poté z těsta vytvoříme rohlíčky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme dozlatova.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým  cukrem.