Flag

Tradiční trdelník

6 kusů
Jednoduché
100
Trdelník je sladké kynuté pečivo ve tvaru dutého válce. Stal se nedílnou součástí prodeje během různých slavností, jarmarků a festivalů.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 gmouka polohrubá
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
3 PLmoučkový cukr
250 mlmléko polotučné vlažné
80 gmáslo rozpuštěné
2 ksvejce slepičí
Na potření a obalení
máslo rozpuštěné
3 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
trubičky na kremrole nebo váleček obalený alobalem
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.

2

Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vytvarujeme z nich válečky. Válečky namotáme na olejem potřené trubičky nebo váleček.

3

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky polovinou másla a obalíme v polovině skořicového cukru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Ještě teplé opět potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky zbylým máslem a obalíme ve skořicovém cukru. Trdelníky necháme mírně zchladnout a stáhneme z trubiček. Podáváme nejlépe ještě vlažné.