Flag

Tvarohové sušenky

asi 30 - 40 kusů
Jednoduché
35
Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gcukr
200 gtvaroh polotučný
100 mlolej
50 mlmléko polotučné
1 ksvejce slepičí
Na potření a obalení
75 gmáslo rozpuštěné
100 gcukr moučkový
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
formička na vykrajování velikonoční
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 1 cm a pomocí formiček vykrajujeme různé velikonoční motivy. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Jemné tvarohové sušenky s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.