Flag

Vanilkovo-skořicoví šneci

asi 16 kusů
Jednoduché
35
Rychlá varianta i velikonočního pohoštění, kterou zvládnou i šikovné děti.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balenílistové těsto (rozválené)
Na posypání
50 gmáslo rozehřáté
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
50 grozinky
Na potření
1 ksvejce slepičí rozšlehané
2 PLmed zahřátý
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu pečiva necháme listové pečivo asi 20 minut při pokojové teplotě, aby se nám nelámalo. Poté rozbalíme, potřeme máslem a rovnoměrně posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem a rozinkami. Těsto zavineme a ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm plátky. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Po upečení ještě horké pečivo potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky medem.