Flag

Barevná vajíčka

asi 15 kusů
Jednoduché
55
Barevná vajíčka s bílou čokoládou se Zdobením Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Fondán můžete před vyválením a vykrojením skořápek libovolně obarvit potravinářskými barvami Dr. Oetker, a připravit si tak barevná vajíčka dle vlastní fantazie.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
50 gmoučkový cukr
120 gmáslo změklé
0,5 KLAroma citrónové Dr. Oetker
50 gčokoláda bílá nahrubo nastrouhaná
Na potření a ozdobení
1 PLmed tekutý
1 balíčekFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Kuličky duhové Dr. Oetker
Zdobení pestré Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru vejce (Ø 8 cm)
plech na pečení
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Kuličky duhové Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo, aroma a čokoládu a ručně vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše válečkem vyválíme na plát a pomocí formičky vykrajujeme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Vajíčka necháme vychladnout.

4

Vajíčka potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky medem. Fondán na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce asi 5 mm. Vykrojíme tvary vejce. Pomocí nože nebo rádýlka rozřízneme každé vejce, abychom vytvořili efekt prasklých skořápek. Skořápky naneseme na sušenky. Na nezakryté části sušenek nasypeme zdobení dle vlastní fantazie.

Náš tip

  • Fondán můžete před vyválením a vykrojením skořápek libovolně obarvit potravinářskými barvami Dr. Oetker, a připravit si tak barevná vajíčka dle vlastní fantazie.