Flag

Ostružinový nákyp s mangem

asi 12 porcí
Jednoduché
30
něco extra...
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
6 ksvejce slepičí
50 gcukr
250 mlmléko polotučné
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
100 gmleté mandle
2 zarovnaná KLGustin bez lepku Dr. Oetker
300 gostružiny
1 ksmango zralé
Na potření a posypání
30 gmáslo změkklé
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v míse smícháme vejce s cukrem, mlékem a smetanou. Lusk podélně rozřízneme, dužinu tupou stranou nože vyškrábneme a přidáme ji do směsi. Přidáme mandle smíchané se škrobem a metličkou náplň vymícháme dohladka.

2

Ostružiny omyjeme. Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Formu vymažeme máslem, na dno rovnoměrně naneseme ostružiny a kousky manga a zalijeme náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Nákyp posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ho teplý.