Flag

Čajový punč

asi 4 porce
Jednoduché
20
Voňavý a lahodný nápoj pro zahřátí a příjemnou zimní pohodu s Třtinovým cukrem s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro alkoholovou variantu můžeme do punče přidat 2 PL rumu. Kardamom můžeme nahradit hřebíčkem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na punč
100 mlvoda
2 sáčekčerný čaj
400 mlbrusinková šťáva nebo šťáva z červených hroznů
400 mlšťáva pomerančová
70 gcukr kandys hnědý
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1 ksskořice celá
špetkakardamom mletý
Ještě potřebujeme
4 kssklenice tepelně odolné
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1

Na přípravu punče uvaříme vodu a zalijeme čajové sáčky. Necháme asi 3 minuty louhovat. Do kastrolu nalijeme obě šťávy. Přidáme vylouhovaný čaj, cukr, třtinový cukr, skořici a kardamom a přivedeme do varu. Krátce povaříme a poté naplníme do sklenic.

Náš tip

  • Pro alkoholovou variantu můžeme do punče přidat 2 PL rumu. Kardamom můžeme nahradit hřebíčkem.