Flag

Crème brûlée

4 porce
Jednoduché
115
Tradiční francouzský dezert s višněmi snadno připravíte díky výrobku Premium Puding Extra Karamel Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na dezert
300 mlmléko polotučné
200 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkyPremium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
2 baleníSkořicový cukr Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
150 mlčervené víno
100 mldžus pomerančový
2 baleníSkořicový cukr Dr. Oetker
175 gvišně (mražené bez pecek)
Na krustu
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
4 ksžáruvzdorné misky (objem asi 125 ml)
flambovací pistole (nemusí být)
Picture - Premium Puding Extra Karamel Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na dezert v kastrůlku smícháme mléko se smetanou. Přidáme pudingové prášky a skořicové cukry a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Nalejeme do misek a necháme vychladnout.

2

V kastrůlku připravíme želé s vínem, džusem a skořicovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a ihned vmícháme višně. Do podávání dezertu necháme stranou.

3

Dezert před podáváním posypeme třtinovým karamelovým cukrem. Krustu vytvoříme buď pomocí flambovací pistole, nebo tak, že misky vložíme na pár minut do trouby na funkci grilu.

4

Nakonec Crème brûlée ozdobíme višněmi.