Flag

Ježčí rodinka

20 - 25 kusů
Jednoduché
40
Zapojte celou rodinu do výroby naší ježčí rodinky. S naším zdobením budou dokonale roztomilý.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
potravinářská fólie
plech na pečení

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
50 gmandlová mouka
1 KLDroždí sušené Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
120 gmáslo změklé
100 mlolej
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Zdobení tmavé Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobení tmavé Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlovou moukou, droždím, cukrem a vanilkovým cukrem.  Přidáme vejce, máslo a olej a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky. Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 16 dílů. Z dílů vytvarujeme ježky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a zadní část ježka do ní namočíme nebo pomocí štětce potřeme. Ihned obalíme ve zdobení. Pomocí špejle polevou vytvoříme oči a čumáček na který nalepíme perličku. Necháme zatuhnout. Z poloviny ježků vytvoříme ježčí holčičky tak, že jim ze srdíček vytvoříme mašličky.