Na přípravu těsta na pracovní plochu dáme mouku, tuk, žloutky a ručně zpracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do chladu.
Na přípravu náplně vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme prosáté kakao a vmícháme oříšky.
Na přípravu krému dáme vařit 200 ml mléka a do zbylých 100 ml rozmícháme puding s cukrem a následně zavaříme do ohřátého mléka a uvaříme puding. Za občasného míchání ho necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na polovinu. Z jedné poloviny vyválíme na pomoučněném pracovní ploše plát o velikosti 40 x 30 cm, který přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme ořechovou náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (druhý díl těsta zpracujeme později).
Doba pečení: asi 20 - 25 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Po upečení necháme vychladnout.
Druhý díl těsta vyválíme na pomoučněném vále na plát asi 2 mm silný a rádýlkem nakrájíme na obdélníky o velikosti asi 4 x 5 cm. Obdélníčky přendáme nožem na vymazaný plech a upečeme do růžova.
Doba pečení: asi 10 - 15 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Na přípravu krému máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny. Po částech přidáme puding a rum a vyšleháme do hladka. Krém natřeme na studený moučník, uhladíme a stejnoměrně na něj naskládáme studené upečené obdélníčky. Moučník dáme alespoň na 2 hodiny do chladna. Před servírováním nakrájíme a pocukrujeme.
Související recepty