
Lahodné borůvkové řezy
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta šleháme vejce v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po dobu 1 minuty do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr a citrónovou kůru a šleháme další 2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem a krátce vmícháme na nejnižším stupni do směsi. Polovinu piškotového těsta naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem.
Doba pečení: asi 7 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Plát těsta opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme vychladnout i s papírem na pečení. Papír opatrně stáhneme. Jeden plát vložíme do plechu na pečení s vyšším okrajem.
Na přípravu náplně borůvky omyjeme. Polovinu borůvek rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme tvaroh, cukr, vanilínový cukr a citrónovou šťávu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Nakonec opatrně vmícháme do směsi ušlehanou šlehačku a zbytek celých borůvek. Krém naneseme na korpus, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta.
Řezy uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Rozkrájíme na trojúhelníky a posypeme moučkovým cukrem. Popřípadě ozdobíme borůvkami a lístky máty.
Související recepty

Kakaové černé dortíčky

Klasická třená bábovka

Borůvkový koláč

Whoopies

Křupavý koláč s mandlemi

Langoše s jablky
