V kastrůlku smícháme mák s cukrem, mlékem a pastou. Promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme doměkka. Poté přidáme máslo, džem, skořici, perník a kůru a vymícháme dohladka. Odstavíme a necháme vychladnout.
Na přípravu těsta mouku promícháme s droždím. V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky, pastu a kůru. Vmícháme do připravené směsi, přidáme mléko a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na velký obdélník o tloušťce asi 5 mm a po celé ploše potřeme náplní. Po krátké straně stočíme do rolády. Roládu ostrým nožem nakrájíme na menší trojúhelníky. Střed pečlivě od špičky k základně stlačíme vařečkou a každý kousek přeneseme na plech vyložený papírem napečení.
Srdíčka potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem s rumem.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečená srdíčka lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení