
Ořechové hromádky
asi 25 kusů
Jednoduché
65
Bílkové hromádky s hromadou ořechů a Vanilkovým luskem Bourbon Dr. Oetker jsou jednoduché, za to vynikající cukroví.
Přísady
Příprava
Přísady
Na těsto
2 ks
bílek
60 g
cukr březový
100 g
ořechy lískové mleté
20 g
ovesné vločky mleté
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
Příprava:
Celkem:
65 min
Příprava :
20 min
1
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a postupně přidáváme cukr smíchaný s dření z lusku. Nakonec opatrně vmícháme ořechy smíchané s vločkami. Pomocí 2 kávových lžiček tvoříme hromádky o velikosti vlašského ořechu na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 45 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 110 °C
Teplota trouby s větrákem: 90 °C
2
Pečivo necháme vychladnout.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Slavnostní borůvkový dort![]()

70 MinJednoduché
Slavnostní borůvkový dort
70 MinJednoduché
Slavnostní borůvkový dort
Ořechový dort s karamelovou pokrývkou![]()

100 MinJednoduché
Ořechový dort s karamelovou pokrývkou
100 MinJednoduché
Ořechový dort s karamelovou pokrývkou
Jemná mramorová bublanina![]()

55 MinJednoduché
Jemná mramorová bublanina
55 MinJednoduché
Jemná mramorová bublanina
Velikonoční mrkvová bábovka![]()

90 MinJednoduché
Velikonoční mrkvová bábovka
90 MinJednoduché
Velikonoční mrkvová bábovka
Ořechovo-rebarborová buchta![]()

55 MinJednoduché
Ořechovo-rebarborová buchta
55 MinJednoduché
Ořechovo-rebarborová buchta
Ořechové kostky![]()

45 MinJednoduché
Ořechové kostky
45 MinJednoduché
Ořechové kostky
Maková srdíčka![]()

50 MinJednoduché
Maková srdíčka
50 MinJednoduché
Maková srdíčka