Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí a kořením. Přidáme vejce a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Poté těsto rozdělíme na 13 stejných kousků. Do každého kousku důkladně zabalíme očištěnou švestku nebo slívu a necháme na pomoučené pracovní ploše ještě asi 10 minut kynout. Poté knedlíky vaříme v hrnci v mírně osolené vroucí vodě.
Doba vaření: asi 10 minut
Na přípravu přelivu švestky nebo slívy vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do rendlíku, přidáme třtinový cukr, koření, šťávu, vodu a přiklopené vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Poté odklopíme a ještě povaříme asi 10 minut.
Knedlíky podáváme se švestkovým přelivem, posypeme strouhaným perníkem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení