Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen s menším množstvím mléka. Odstavíme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. Ve vyšší míse šlehačem vyšleháme smetanu s mascarpone a postupně zašleháváme malinovou náplň. V jiné míse vyšleháme vychladlý puding šlehačem dohladka zašleháme jogurt s cukrem. Poté oba krémy spolu dohromady zlehka promícháme.
Na přípravu v míse vyšleháme bílky se solí a cukrem šlehačem dotuha. Postupně zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme džemem. Naneseme krém a uhladíme. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na povrch dortu rozložíme maliny. Dortové želé v kastrůlku s malinovou šťávou a vodou povaříme asi minutu a za stálého míchání necháme zchladnout. Vlažné želé nalijeme opatrně na maliny. Uložíme do chladničky na 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení