
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme mléko, žloutky, máslo a aroma a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu nakynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme pomocí válečku kulaté pláty o průměru 26 cm.
V míse smícháme náplně s mlékem. První plát položíme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme 2 PL povidly a 1/3 náplně. Zakryjeme druhým plátem a opět potřeme 2 PL povidel a 1/3 náplně. Zakryjeme třetím plátem, potřeme zbylými povidly a náplní a zakryjeme posledním plátem.
Do středu koláče položíme skleničku a ostrým nožem nebo rádýlkem nakrájíme na 16 stejných trojúhelníků. Vždy dva stáčíme k sobě a konce přitlačíme. Necháme ještě asi 15 minut kynout.
Povrch koláče potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme zchladnout.
Související recepty

Sladké pečení

Sladké pečení

Sladké pečení