
Vegan Banoffee Irský koláč
Přísady
Příprava:
Na přípravu korpusu vložíme do mísy vločky, ořechy, cukr a sůl a zamícháme. Přidáme máslo a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Korpus naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a přimáčkneme na dno a strany formy. Dno korpusu na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na obložení v míse pokapeme banány a opatrně promícháme.
Na náplň nalijeme do kastrůlku kokosové mléko. Přidáme cukr, Zlatý klas a sůl a na mírném ohni povaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Banány naneseme na korpus, zalijeme náplní a necháme vychladnout. Uložíme asi na 3 hodiny do chladničky.
Před podávání dozdobíme vyšlehaným Creme VEGA s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
Související recepty

Černý princ

Letní větrníky

Čokoládové croissanty

Panettone

Vanilkový cheesecake s borůvkovým přelivem

Vegan ořechové tartaletky s čokoládovým krémem
