Flag

Velikonoční linecká vajíčka

asi 15 - 20 kusů
Jednoduché
30
Křehké linecké pečivo připravené z Bábovky Dr. Oetker ve velikonočním designu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na slepení a posypání
150 gdžem meruňkový
50 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru vajíčka (ø asi 6 cm)
kulatá formička na vykrajování (Ø asi 1,5 cm)
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vsypeme do  mísy směs na Bábovku, přidáme máslo, vejce a citrónovou kůru  a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme uležet asi 30 minut.

2

Z těsta vyválíme pomocí válečku na lehce pomoučněné pracovní ploše plát o tloušťce  3 mm. Z těsta vykrájíme vajíčka  a do poloviny vykrájíme kolečko. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po vychladnutí slepíme vždy dvě vajíčka k sobě džemem a posypeme moučkovým cukrem.