Flag

Velikonoční věnec

asi 16 porcí
Jednoduché
75
Slavnostní věnec se zdravějšími moukami a Kypřicím práškem s vinným kamenem Dr. Oetker se doslova rozplývá na jazyku.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch věnce můžeme pocukrovat nebo potřít polevou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
4 PLvoda horká
200 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gmáslo rozpuštěné
200 gšpaldová mouka polohrubá
50 gpohanková mouka
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
50 gořechy lískové mleté
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na věnec (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s vodou, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a máslo a zamícháme. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a ořechy a vmícháme do žloutkové směsi. Poté opatrně po částech vmícháme sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Věnec necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté jej opatrně vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch věnce můžeme pocukrovat nebo potřít polevou Dr. Oetker.