Flag

Věnečky plněné malinovým krémem

asi 25 kusů
Středně obtížné
45
Chutné vanilkové věnečky plné malinového krému.
Přísady
Příprava
Náš tip
Před podáváním můžeme povrch věnečků pocukrovat moučkovým cukrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 mlvoda
55 gmáslo
150 ghladká mouka
špetkasůl
4 ksvejce
Na náplň
500 gmaliny
110 gcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
2 PLsirup (bezový nebo ovocný)
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
300 gmáslo změklé
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér
cukrářský sáček se zdobicí špičkou
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Na přípravu těsta svaříme v hrnci vodu s máslem. Vmícháme mouku smíchanou se solí a za stálého míchání vypracujeme hladké, lesklé těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Těsto přendáme do mísy a necháme zchladnout. Do zchladlého těsta zašleháme vejce šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těstem naplníme cukrářský sáček a na vymazané plechy nastříkáme věnečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C


Prvních 15 minut troubu neotvíráme!

2

Věnečky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně rozmixujeme maliny pomocí ponorného mixéru a přecedíme přes sítko. Šťávu z malin nalijeme do kastrůlku. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sirup a puding. Za stálého míchání asi minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme šlehačem máslo, postupně přidáváme malinový puding a vyšleháme dohladka.

4

Vychladlé věnečky podélně rozřízneme. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a věnečky naplníme. Uložíme do chladničky ztuhnout.

Náš tip

  • Před podáváním můžeme povrch věnečků pocukrovat moučkovým cukrem.