Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a solí šlehačem do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a vymícháme dohladka.
Přibližně 2/3 těsta naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Do zbylého těsta vmícháme kakao a mléko a důkladně promícháme. Naneseme na světlé těsto a pomocí vidličky vytvoříme mramorování.
Vložíme do předehřáté fritézy a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a odstraníme papír na pečení.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koláče polijeme. Posypeme čokoládovými kousky a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení