Flag

Černé sušenky s bílou čokoládou

asi 20 ks
Jednoduché
40
Křehké sušenky s Černým kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
110 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 gČerné kakao Dr. Oetker
10 gHolandské kakao Dr. Oetker
špetkasůl
150 gcukr
1 ksvejce slepičí
150 gmáslo změklé
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
200 gčokoláda bílá
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, solí a cukrem.  Přidáme vejce, máslo, pastu a polovinu na kostky nakrájenou čokoládu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Z těsta pomocí lžíce naneseme na plech vyložený papírem na pečení hromádky o velikosti vlašského ořechu. Na povrch vmáčkneme zbylou čokoládu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Sušenky necháme vychladnout.