Flag

Maková bábovka    

asi 12 porcí
Jednoduché
20
dle ilustrovaných kuchařských předpisů pro naše hospodyňky od Dr.Oetkera (30. léta 20. století)
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)

Přísady

Na těsto
100 gmáslo změkklé nebo margarín
50 gcukr
2 ksvejce slepičí
0,5 KLAroma citrónové Dr. Oetker
150 gmák mletý
1 baleníBábovka Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
50 grozinky
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Bábovka Dr. Oetker
1

Máslo nebo margarín tře se v míse, pak se přidá cukr, dokud pěna nevznikne. Vmíchá se po jednom vejce, olej, citrónového aroma a mák. Posléze přidá se směs na bábovku, mléko a rozinky. Těsto vymíchá se, dokud není hladce uhněteno.

2

Těsto vloží se do formy, řádně vymaštěné a moukou vysypané. Těsto peče se ve vyhřáté troubě podle předpisu na krabičce bábovkové směsi asi hodinu.

3

Vychladlá bábovka se z formy vyklopí a cukrem posypati může.