
2021
Slavíme 130 let založení společnosti! Z malé laboratoře na výrobu kypřicího prášku vyrostla společnost, která je zastoupená ve více než 20 zemích světa s celkem více než 30 tisíci zaměstnanci. V Česku tímto datem slavíme 30 let od znovuzaložení společnosti.


2018
Koupili jsme tradičního výrobce sypkých směsí Natura, takže pod naše křídla přechází značky Natura, Naturamyl a Solamyl. Výrazně tím rozšiřujeme náš sortiment o spoustu dalších dobrot. Kdo má chuť třeba na halušky?


2017
Rozvoj a rozšiřování digitálních technologií
Dr. Albert Christmann, výkonný ředitel společnosti Dr. Oetker, přebírá v listopadu 2017 vedení společnosti. Pod jeho vedením se společnost soustřeďuje na další rozšiřování mezinárodního obchodu, jakož i na rozvoj a rozšiřování digitálních technologií a současně na optimalizaci stávajících struktur a procesů.


2016
Horký puding je tu s námi už neuvěřitelných 125 let. Za dobu jeho existence vzniklo mnoho variant a příchutí pod různými značkami, v Česku jsme dokonce v šíři nabídky evropskými premianty. Klasickou chuť a konzistenci si můžete vychutnat v balíčcích Dr. Oetker Puding, neotřelé příchutě nabízí Premium Puding, pro aktivní zákazníky máme Protein Puding a od roku 19988 nabízíme také Puding Naturamyl.


2012
V roce 2012 jsme si připomněli 150. výročí narození Dr. Augusta Oetkera, zakladatele společnosti Dr. Oetker. Zdokonalením kypřicího prášku a jeho balením do sáčku, který byl určený na 0,5 kg mouky, způsobil Dr. August Oetker doslova revoluci v pečení. Tento převratný počin mu přinesl úspěch, který stál za vznikem společnosti, jak ji známe dnes. Dr. August Oetker pokračoval po zdokonalení kypřicího prášku ve vývoji nových jedinečných výrobků, které značku Dr. Oekter proslavily po celém světě. Dr. August Oetker se při svojí práci řídil zásadou, že kvalita je nejlepší recept. A tímto heslem se společnost Dr. Oetker řídí dodnes.


2010
V čele společnosti stojí Richard Oetker, pravnuk zakladatele společnosti Dr. Augusta Oetkera. Usiluje o to, aby značka Dr. Oetker byla pro zákazníka receptem i do budoucnosti, z generace na generaci.


2008
V roce 2008 došlo ke koupi firmy Guseppe a značkové pizzy Guseppe se vyrábějí v závodě Dr. Oetker. Tím je zaručena standardní kvalita výroby Dr. Oetker. Sortiment mražených pizz firmy Dr. Oetker je nejprodávanějším na českém trhu a zahrnuje následující značky: Ristorante: absolutní jednička na trhu, Casa di Mama: autentická italská domáci pizza, Guseppe: rodinná pizza na vysokém těstě, Maestro: výhodná nabídka na vysokém těstě


2006
Dr. Oetker se stává nejprodávanější značkou na trhu směsí na pečení.


2004
V tomto roce potvrzuje Dr. Oetker svou pozici nejprodávanější značky na trhu přísad na pečení dosažením pozice č. 1 u zásadních výrobků tohoto sortimentu: Vanilínového cukru a Kypřicího prášku do pečiva.


1997
Roku 1997 koupil Dr. Oetker ČR výrobní prostory v Kladně, které byly ve druhé polovině roku 1997 zcela zrekonstruovány. Do Kladna firma Dr. Oetker přemístila i své sídlo. V roce 1998 byla v kladenském výrobním závodě zahájena výroba suchých směsí Dr. Oetker jako jsou přísady na pečení, směsi na pečení, pudingy, dezerty v prášku, přípravky pro zavařování a další. Vlastní výroba tak může pružněji reagovat na požadavky českého spotřebitele, vyjít vstříc jeho chutím i životnímu stylu.


1993
V tomto roce Dr. Oetker koupil škrobárenský závod Slovamyl ve slovenském Bolerázu a získal tím výrobní základnu pro další expanzi v tehdejším Československu. Po rozdělení Československa v roce 1993 byla založena společnost Dr. Oetker pro Českou republiku v Praze, která nejprve dovážela a prodávala produkty z výrobního závodu v Bolerázu na Slovensku.


1991
Přes dlouholetou absenci značky Dr. Oetker na českém trhu nevymizela její známost z myslí zákazníků. Oblíbené výrobky Dr. Oetker byly k dostání od roku 1962 pouze v prodejnách Tuzex. Při návratu firmy Dr. Oetker v roce 1991 na československý trh si ji spotřebitelé stále spojovali s produkty nejvyšší kvality.


1981
V roce 1981 Dr. h. c. August Oetker, pravnuk zakladatele, nastupuje do čela společnosti. Díky jeho vedení společnost rozšiřuje svoji působnost na mezinárodní úroveň.


1944
Rudolf-August Oetker, vnuk zakladatele firmy, přebírá v roce 1944 vedení společnosti a začíná krátce po válce rozšiřovat společnosti i mimo tradiční potravinářskou výrobu.


1923
Historie společnosti Dr. Oetker v České republice se začala psát v Brně v roce 1923. Tehdejší společnost s názvem Dr. Oetker, Továrna poživatin Brno, zasahovala svou působností celé Čechy, Moravu a Slovensko. Po druhé světové válce však byla činnost této společnosti na dlouhé roky přerušena.


1908
První kontakt
Čeští spotřebitelé se mohli se značkou Dr. Oetker poprvé setkat už v roce 1908, kdy byla založená první zahraniční pobočka firmy na území tehdejšího Rakousko-Uherska u Vídně.


Dr. August Oetker
Mladý lékárník Dr. August Oetker experimentuje dlouho do noci s lékárnickou váhou, hmoždířem a různými prášky. Díky kvalitním surovinám a přesnému poměru dávkování surovin může Dr. Oetker garantovat, že se každý koláč podaří, což byla záruka v té době naprosto převratná.


Receptura kypřicího prášku
Receptura kypřicího prášku původně vyvinutá Justusem Liebigem nebyla totiž vhodná pro skladování a nebyla chuťově neutrální. Receptura kypřicího prášku vylepšená Dr. Augustem Oetkerem všechny tyto nedostatky odstranila a byla ve své době senzační novinkou, která navždy změnila domácí pečení.
