COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bábovka s rebarborou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Šťavnatá

asi 16 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Bábovka s rebarborou

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

500 g rebarbora
250 g máslo nebo margarín (změklé)
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
5 ks vejce
380 g hladká mouka
4 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta rebarboru omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou dohladka. Přidáme vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vmícháme rebarboru a těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 60 minut

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Bábovka s rebarborou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1310 kJ
313 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tuky 18.21 g 16.86 g
Sacharidy 33.28 g 30.81 g
Bílkoviny 5.52 g 5.11 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek