Flag

Banánové lívanečky s krémem

20 kusů
Jednoduché
40
Dopřejte si sytou snídani s báječnou kombinací banánu a čokolády.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 govesné vločky
250 mlmléko polotučné
špetkasůl
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 ksbanán rozmačkaný
Na krém
200 gčokoláda hořká kvalitní
100 gčokoláda mléčná
40 mlrum
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
50 gmandle nasekané
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
pánev na lívance
olej na smažení
elektrický ruční šlehač
pánev teflonová
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vložíme vločky do mísy, zalijeme mlékem a necháme je asi 10 minut nabobtnat. Přidáme sůl, kypřicí prášek a banán. Vše důkladně rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Těsto smažíme na pánvi a poté necháme vychladnout.

2

Na přípravu krému obě čokolády nalámeme do kastrůlku a ve vodní lázni s vařící vodou je necháme čokolády rozpustit. Poté přelijeme do mísy, přidáme smetanu a rum a asi 3 minuty vyšleháme. Krém uložíme na 10 minut do chladničky.

3

Na ozdobu na teflonové pánvi rozpustíme třtinové cukry. Přidáme mandle a necháme vše zkaramelizovat. Odstavíme, naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout.

4

Lívanečky namažeme krémem a povrch posypeme mandlemi v karamelu.