na recept Banánové řezy
plech na pečení (30 x 40 cm) |
3 ks | bílek |
3 ks | žloutek |
170 g | cukr |
4 PL | voda teplá |
160 g | mouka polohrubá |
10 g | Holandské kakao Dr. Oetker |
0,5 balíčky | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
300 ml | mléko polotučné |
30 g | cukr |
250 g | máslo změkklé |
100 g | cukr |
2 ks | banán (do náplně) |
5 ks | banán (nakrájených na šikmo) |
1 balíček | Poleva tmavá Dr. Oetker |
Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem dotuha.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek a střídavě s vyšlehanými bílky vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: O nás 30 Minuty
Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml) a cukrem (30 g) podle návodu na obale a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně do másla zašleháme Zlatý klas a dva rozmačkané banány.
1/3 náplně natřeme na vychladnutý korpus, naskládáme našikmo nakrájené banány a překryjeme zbylou náplní.
Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a rovnoměrně jí rozetřeme po celé ploše krému. Necháme ztuhnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
896kJ 214kcal |
1080kJ 258kcal |
Tuky | 10.83g | 13.05g |
Sacharidy | 27.78g | 33.47g |
Bílkoviny | 1.75g | 2.11g |