COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánové řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

musíte ochutnat

24 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

3 ks bílek
3 ks žloutek
170 g cukr
4 PL voda teplá
160 g mouka polohrubá
10 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
30 g cukr
250 g máslo změkklé
100 g cukr
2 ks banán (do náplně)
5 ks banán (nakrájených na šikmo)

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem dotuha.

2

Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek a střídavě s vyšlehanými bílky vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml) a cukrem (30 g) podle návodu na obale a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně do másla zašleháme Zlatý klas a dva rozmačkané banány.

4

1/3 náplně natřeme na vychladnutý korpus, naskládáme našikmo nakrájené banány a překryjeme zbylou náplní.

5

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a rovnoměrně jí rozetřeme po celé ploše krému. Necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Banánové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 896kJ
214kcal
1080kJ
258kcal
Tuky 10.83g 13.05g
Sacharidy 27.78g 33.47g
Bílkoviny 1.75g 2.11g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek