COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánové řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

musíte ochutnat

24 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

3 ks bílek
3 ks žloutek
170 g cukr
4 PL voda teplá
160 g mouka polohrubá
10 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
30 g cukr
250 g máslo změkklé
100 g cukr
2 ks banán (do náplně)
5 ks banán (nakrájených na šikmo)

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem dotuha.

2

Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek a střídavě s vyšlehanými bílky vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml) a cukrem (30 g) podle návodu na obale a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně do másla zašleháme Zlatý klas a dva rozmačkané banány.

4

1/3 náplně natřeme na vychladnutý korpus, naskládáme našikmo nakrájené banány a překryjeme zbylou náplní.

5

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a rovnoměrně jí rozetřeme po celé ploše krému. Necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Banánové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 896 kJ
214 kcal
1080 kJ
258 kcal
Tuky 10.83 g 13.05 g
Sacharidy 27.78 g 33.47 g
Bílkoviny 1.75 g 2.11 g