COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové brownies

(0)
4 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

zdravé mlsání

asi 12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové brownies

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

85 g máslo
140 g cukr třtinový
1 zarovnaná KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
200 g čokoláda hořká (kvalitní)
2 ks vejce
3 zarovnaných PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
50 g ořechy lískové (pražené, nasekané)

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vložíme do mísy máslo, třtinový cukr, extrakt a sůl a mísu vložíme do hrnce s vodní lázní tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Přidáme čokoládu, necháme rozpustit a metličkou vše vymícháme dohladka. Poté sejmeme z vodní lázně a zašleháme postupně vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 1 minutu. Přidáme škrob smíchaný s kakaem a ještě šleháme asi 1 minutu do hladkého lesklého těsta. Nakonec přimícháme ořechy. Těsto naneseme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 25 minut

2

Brownies necháme na plechu zcela vychladnout. Servírujeme s malinami a polité polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové brownies

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1185 kJ
283 kcal
1976 kJ
472 kcal
Tuky 18.69 g 31.16 g
Sacharidy 25.98 g 43.30 g
Bílkoviny 3.04 g 5.07 g