COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové dukátové buchtičky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oživte oblíbenou klasiku a připravte si dukátové buchtičky bez glutenu se Zlatým klasem Dr. Oetker.

4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové dukátové buchtičky

Na těsto:

400 g mouka Jizerka (nebo jiná bezlepková mouka)
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
2 balíčky Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
40 g cukr třtinový
50 g máslo rozpuštěné nebo margarín
300 ml mléko polotučné vlažné

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
800 ml mléko polotučné
40 g cukr
1 KL Aroma rumové Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
olej na vymazání a potření

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a třtinovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a mléko a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme kuličky a položíme je vedle sebe na olejem vymazaný plech. Povrch buchtiček potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Buchtičky necháme vychladnout. Poté opatrně vyklopíme z plechu.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem a aroma podle návodu na obale.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové dukátové buchtičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3052 kJ
729 kcal
712 kJ
170 kcal
Tuky 16.91 g 3.93 g
Sacharidy 126.30 g 29.37 g
Bílkoviny 14.54 g 3.38 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek