COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové hrh hrk řezy s jahodami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

rychle a ochutně

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové hrh hrk řezy s jahodami

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Na těsto:

150 g hladká mouka kukuřičná
100 g rýžová mouka
70 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
125 ml olej
125 ml mléko polotučné

Na náplň:

820 g kompot jahodový (po odkapání)
250 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

500 ml smetana ke šlehání 33%
2 zarovnaná PL cukr
1 balení Zdobení tmavé Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky se škrobem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce, olej a mléko a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu 3 l kompoty i se šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme puding bez vaření a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobení smetanu s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na povrch náplně a uhladíme. Povrch posypeme zdobením tmavým a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však do druhého dne.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové hrh hrk řezy s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 7331kJ
1751kcal
1394kJ
333kcal
Tuky 19.31g 3.67g
Sacharidy 358.22g 68.10g
Bílkoviny 31.88g 6.06g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek