COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezlepkové košíčky s krémem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Připravte si jednoduchý bezlepkový dezert z pudingu a čerstvého ovoce.

20 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezlepkové košíčky s krémem

Na těsto:

250 g mouka Jizerka (nebo jiná bezlepková mouka)
100 g moučkový cukr
150 g máslo změklé nebo margarín
1 ks žloutek

Na krém:

1 balíček Originál Puding příchuť Vanilka bez lepku Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
200 g mascarpone
30 g moučkový cukr

Na ozdobení:

ovoce (čerstvé jahody nebo maliny)
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

20 ks formička na košíčky
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a žloutek a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto vymačkáme do nevymazaných formiček na košíčky a položíme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 minut

2

Košíčky necháme vychladnout. Poté opatrně vyklopíme z formiček.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme ho na košíčky.

4

Na ozdobení očistíme jahody nebo maliny a jemně vmáčkneme do krému. Dortové želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a povrch košíčků polijeme.

Nutriční hodnoty na recept Bezlepkové košíčky s krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 766 kJ
183 kcal
1130 kJ
270 kcal
Tuky 8.37 g 12.30 g
Sacharidy 19.25 g 28.31 g
Bílkoviny 1.40 g 2.06 g