Flag

Borůvkový koláč

asi 24 porcí
Jednoduché
65
Recept z historického receptáře Dr. Oetker, tak jak ho připravovaly naše prababičky.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo strouhaného perníku můžeme použít rumové perníčky
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksbílek
60 gcukr
2 ksžloutek
300 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gmáslo nebo sádlo změklé
špetkasůl
200 mlmléko polotučné
Na obložení a posypání
500 gborůvky
100 gperník na strouhání
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků a cukru šlehačem tuhý sníh. Po jednom postupně zašleháme žloutky. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, sůl, máslo a mléko a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme.

2

Povrch těsta posypeme hustě borůvkami a nastrouhaným perníkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme zchladnout.

Náš tip

  • Místo strouhaného perníku můžeme použít rumové perníčky