Flag

Čajové pečivo s mandlemi

asi 80 kusů
Jednoduché
40
veselé
Přísady
Příprava
Náš tip
Jako náplň do pečiva lze použít i jiný druh džemu, např. malinový, višňový nebo pomerančový. V době uzavíratelné dóze lze pečivo skladovat přibližně 2 týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
žloutek
150 gmáslo nebo margarínu změklého
Na ozdobení
bílek
80 gmandle sekaných
100 gdžem z červeného rybízu
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme váleček dlouhý asi 40 cm, který nožem nakrájíme na 20 kousků. Z kousků vytvarujeme kuličky, které z jedné poloviny ponoříme do bílků a obalíme v mandlích. Kuličky naneseme stranou bez mandlí na plech vyložený papírem na pečení. Obrácenou stranou vařečky do každé kuličky vytvoříme důlek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení naplníme důlky pomocí lžičky džemem a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Jako náplň do pečiva lze použít i jiný druh džemu, např. malinový, višňový nebo pomerančový. V době uzavíratelné dóze lze pečivo skladovat přibližně 2 týdny.