COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čajové pečivo s mandlemi

veselé

O nás 80 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Čajové pečivo s mandlemi

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
žloutek
150 g máslo nebo margarínu změklého

Na ozdobení:

bílek
80 g mandle sekaných
100 g džem z červeného rybízu

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme váleček dlouhý asi 40 cm, který nožem nakrájíme na 20 kousků. Z kousků vytvarujeme kuličky, které z jedné poloviny ponoříme do bílků a obalíme v mandlích. Kuličky naneseme stranou bez mandlí na plech vyložený papírem na pečení. Obrácenou stranou vařečky do každé kuličky vytvoříme důlek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

3

Po upečení naplníme důlky pomocí lžičky džemem a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Čajové pečivo s mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 167kJ
40kcal
1687kJ
403kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 5g 47g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek