COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Citrónový krém (Lemon curd)

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Krém s Třtinovým cukrem citrónovým a Finesse citrónovou kůrou Dr.Oetker pro namazání na palačinky, lívanečky, do dortů, především do cheesecaku nebo tartaletek. Zkuste ale také osvěžující krém do tvarohu nebo jogurtu.

250 mililitrů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Citrónový krém (Lemon curd)

Na krém:

2 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 ml citrónová šťáva
100 g máslo

preparation

příprava

1

Na přípravu krému vložíme do misky třtinový cukr, kůru, šťávu a máslo. Misku ponoříme do horké vodní lázně a za občasného zamíchání zahříváme tak dlouho, dokud krém nezhoustne.

2

Krém můžeme hned použít nebo uzavřený uskladnit v chladničce nejdéle však 2 týdny.

Lemon curd je tradiční anglický krém, který má mnoho využití. Můžete si ho namazat na toust nebo s ním potřít palačinky či lívance. Lze ho vmíchat do jogurtu nebo přidat trochu do těsta na bábovku. Používá se jako náplň do dortů, cheesecaku, tartaletek , makronek nebo pečiva z listového těsta, perfektně se snoubí například s tvarohovými dezerty. Je to také klasická náplň do fantastického citronového koláče se sněhovou čepicí, který je velmi populární v Anglii i ve Státech. Fantazii se meze nekladou, určitě najdete pro citrónový krém široké uplatnění.

Nutriční hodnoty na recept Citrónový krém (Lemon curd)

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 17kJ
4kcal
1574kJ
376kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0.18g 17.92g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek