Flag

Citrónový krémeš

24 kusů
Jednoduché
80
Svěží klasika s Dr. Oetker Pudingem příchuť Citrón.
Přísady
Příprava
Náš tip
Jako základ na přípravu krémeše lze použít také již hotová listová těsta vyválená na papíru
na pečení. Budeme potřebovat 2 ks.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 glistové těsto
Na náplň
1 lmléko polotučné
3 ksžloutek
2 balíčkyDr. Oetker Puding příchuť Citron
2 zarovnaná KLhladká mouka
250 gmáslo změklé
100 gmoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
trochumoučkový cukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Citron
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta rozdělíme listové těsto na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, pudingem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na jeden plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

4

Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. Šlehačku naneseme na ztuhlou náplň a rozetřeme.

5

Druhý plát nakrájíme ostrým nožem na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním pocukrujeme a dokrojíme.

Náš tip

  • Jako základ na přípravu krémeše lze použít také již hotová listová těsta vyválená na papíru
    na pečení. Budeme potřebovat 2 ks.