Flag

Citrónový likér

asi 1 litr
Jednoduché
40
Ovocný domácí likér s Vanilkovým luskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
1 porce = 40 ml 
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na likér
6 kusůcitrón chemicky neošetřený
275 mlalkohol čistý 96 %
500 mlvoda
250 gcukr
0,5 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
300 mlpálenka
Ještě potřebujeme
škrabka
láhev
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu likéru omyjeme citróny horkou vodou a osušíme je. Pomocí škrabky z citrónů oloupeme tenkou vrstvu kůry. Kůru vložíme do alkoholu a necháme 8 až 10 dní v dobře uzavřené nádobě na světlém a teplém místě odstát. Občas nádobu protřepeme.

2

Směs z citrónové kůry necháme na sítku důkladně odkapat. V malém hrnci svaříme vodu s cukrem a luskem. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Sirup necháme vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.

3

Směs z citrónové kůry vmícháme do zchladlého sirupu a přilijeme pálenku.

4

Nalijeme do připravené láhve a uzavřeme.

Náš tip

  • 1 porce = 40 ml