COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Cupcakes s vanilkovým krémem

(0)
4 7 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutný moučník s vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka Victoria Stories.

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Cupcakes s vanilkovým krémem

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

250 g hladká mouka
30 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
110 g cukr
60 g máslo změklé
2 ks vejce
200 ml mléko polotučné
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
50 g cukr
50 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Mini konfety duhové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme máslo, vejce, mléko a pastu a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Cupcakes necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na povrch cupcakes. Dozdobíme mini konfetami a cupcakes uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Cupcakes s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1093 kJ
261 kcal
904 kJ
216 kcal
Tuky 10.13 g 8.37 g
Sacharidy 36.89 g 30.49 g
Bílkoviny 6.06 g 5.00 g