Flag

Cupcakes s vanilkovým krémem

12 kusů
Jednoduché
35
Chutný moučník s vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka Victoria Stories.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
30 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
110 gcukr
60 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
200 mlmléko polotučné
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
50 gcukr
50 gmáslo změklé
Na ozdobení
1 baleníMini konfety duhové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme máslo, vejce, mléko a pastu a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Cupcakes necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na povrch cupcakes. Dozdobíme mini konfetami a cupcakes uložíme do chladničky.